Polgármester

Varga Tibor

Királyhelmecen született 1986-ban. Alsó tagozatra szülőfalujába, felső tagozatra a nagykaposi Erdélyi János Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolába járt. A Nagykaposi Gimnáziumban érettségizett. A Nyíregyházi Főiskolán kommunikáció-művelődésszervező szakpár keretében újságírói, humánpolitikai és PR kommunikációs menedzseri szakirányokat végzett el, majd a Debreceni Egyetemen folytatta tanulmányait, ahol emberi erőforrás tanácsadó szakon szerezte meg mesterfokozatú diplomáját 2012-ben. Ezt követően az Európai Unió által támogatott Leonadro Da Vinci program keretében a lengyelországi Wroclaw városi hivatalában töltött szakmai gyakorlatot. 

2008-ban lépett be a Csemadokba. A kaposkelecsényi Bercsényi Miklós Csemadok Alapszervezet tagjaként megemlékezések, koncertek és egyéb rendezvények mellett több éve rendszeresen megszervezik az Ung-vidéki esték kulturális-ismeretterjesztő rendezvénysorozatot, az Ung-vidéki Magyar Táncházat, valamint a Bercsényi Miklós Fafaragótábort. 2016-ban az a megtiszteltetés érte, hogy megválasztottak a Csemadok Országos Elnökségének tagjává, hogy az ifjúsággal kapcsolatos ügyeket koordináljam. 

Évek óta jelennek meg írásai különböző médiumokban. 2012-től 2015-ig a Szabad Újság munkatársaként hetente két oldalon közölt híreket, interjúkat, riportokat az Ung-vidékről és a Bodrogközről, majd a Felvidék.ma munkatársaként írt cikkeket, illetve végezett szerkesztői munkát, valamint az Önkormányzati Szemlében is jelennek meg írásai. 

Tudatában annak, hogy az egészséges nemzeti gondolkodású fiatalok jelentik a felvidéki magyarság jövőjét, nagyon fontosnak tartja azokat az ifjúsági szerveződéseket, melyeknek célja kultúránk ápolása, nemzeti identitásunk erősítése, közösségünk összekovácsolása. Ennek okán 2010-ben megalakította a Via Nova Ifjúsági Csoport alapszervezeteit az Ung-vidéken és a Bodrogközben. 2011-ben a Via Nova országos elnökhelyettesévé választották. A szervezeten belül a cikkírás, kiadványszerkesztés, és a kisebb rendezvények mellett az elmúlt években az országos Beiratkozási Körút szervezése, a névmagyarosítási kampány, a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság régiós tornái, illetve az egyes kétnyelvűséget követelő megmozdulások, valamint jótékonysági akciók köthetőek a nevéhez. Nagyon fontosnak tartja a magyar-magyar kapcsolattartást és együttműködést, ennek okán a magyarországi rendezvények mellett rendszeresen látogatja a magyarlakta régiókat a Kárpát-medence területén.

Főiskolai évei alatt kezdtem el komolyabban érdeklődni a politika iránt, emellett a történelem és az irodalom is foglalkoztatott. Érdeklődési köre középpontjában a mai napig e témák állnak. 2009 nyarán lett tagja az MKP-nak, majd a kaposkelecsényi helyi szervezet elnökévé választották. 2018 őszéig, mint a párt járási titkára tevékenykedett a Nagymihályi járásban. 2010-től 2018-ig Kaposkelecsény önkormányzati képviselője. 2018. november 10-én a község polgármesterévé választották.

Mottója polgármesterként: Újra naggyá tesszük Kaposkelecsényt!